ListView (zryty klomonencik zdiebke :-))

2002-06-13 22:39
Wirek
0

Chcialbym brobic cos takiego:
NA Formie umieszczam ListView z trzema kolumnami. PRzykadowo: 'pierwsza', 'druga' i 'trzecia'... W kazdej z nich umieszczam kolejno: w 'pierwszej': np. Adam, Sheitar, Piotrek, Wirek itd... W drugiej 001, 457, 0,65, 8.66, 678 itd. A w trzeciej np. sdgfd5, dsj645, 6536t itd. Chcialbym aby po nacisnieciu Buttona1 ListBox segregowal w kolumnie 'pierwszej' alfabetycznie (inne kolumny byly rownolegle poukladane wzgledem pierwszej i trzecie; Po nacisnieciu Buttona2 robil to samo tyle, ze z kol. 2 lub 3. Jak to zrobic? jesli ustawie SotrType na stText czy cos w tym strlu to posegreguje mi tylko wzgledem elementow umieszczonych w kol. pierwszej nieprawdaz??
Aha! JEszcze chcialbym, zeby po nacisnieciu np. Buttona4 Poukladal elementy losowo (jednym slowem zrobil burdel :-&gt) Jak to zrobic?
A! Sorki ze na raty, ale wena cos dzis szwankuje...
Jak przesuwac elementy ListView tak jak w Winampie (muszka).
NATURALNIE CIAGLE MAM NA MYSLI USTAWIENIE NA REPORT...
PLIS!!! NAPISHCIE! --Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

Pozostało 580 znaków

2002-06-14 10:23
pq
0

Chyba musisz napisac wlasna proceure sortujaca... poczytaj w dziale algorytmy, napisz do Skysha...--Pawel

Delphi6

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0