Jak sprawdzic, czy ScrollBar na ListBoxie jest wlaczony czy

0

Puytanko moze sie wydac troche dziwaczne, ale juz tlumacze o co chodzi. Na Panelu umieszczam komponent ListView. ustawiam na Repotr (tak zeby wygladalo to tak jak okno moj komputer z wlaczona opcja Widok|Szczegóły). Chyba wiecie o co chodzi? Jezeli "Itemsow" w tym ListBoxie bedzie wiecej niz wysokos ListBoxa to po prawej stronie pojawi sie ScrollBar. HELP!--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

0

Zakladam, ze chodzi o ListView, a nie listBox - bo to co innego.

ListView1.VisibleRowCount : integer zawiera liczbe itemow ktore sa w pelni widoczne w ListView
czyli jesli ListView1.Items.Count&gtListView1.VisibleRowCount to powienien sie wlaczyc Scrollbar. Ale nie sprawdzalem.--Pawel

Delphi6

0

pq napisał:
Zakladam, ze chodzi o ListView, a nie listBox - bo to co innego.
&gt
&gtListView1.VisibleRowCount : integer zawiera liczbe itemow ktore sa w pelni widoczne w ListView
&gtczyli jesli ListView1.Items.Count&gtListView1.VisibleRowCount to powienien sie wlaczyc Scrollbar. Ale nie sprawdzalem.
&gt
&gt--
&gtPawel
&gt
&gtDelphi6

A no fakt... Soprki poje**** mi sie... Naturalnie, ze chodzi o ListView a nie o ListBox...
Przeprasham...--Wirek
e-mail : [email protected];
[email protected].

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1