Haslo

0

Mam pytanie.Od niedawna programuje w delphi i chcialam zapytac sie kogos:Jak zrobic program ktory przy starcie windowsa wyswietli okno z prosba o podanie hasla. jesli haslo bedzie dobre to bedzie mozna korzystac z windowsa ,a jesli nie to wylaczy sie komputer.
Jesli ktos odpisze to dzieki!

0

Zrób zmaksymalizowana i OnTop forme. Na niej edita. A jak wylaczyc kompa to znajdziesz w faq.

Potem dodaj to np. do autostartu i jazdaaaa :)

Możesz jeszcze usunac aplikacjr z listy programów (tej z ctrl+alt+del) - jak znajdziesz tez w faq.

0

daj maila to ci napisze taki program i wysle zrodla :-) --Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

A nie fajniej by bylo zrobic taki programik w TP i dodac go na sama gore w autoexec.bat? No chyba ze to ma byc pod WinXP czy cos takiego, ale tam juz to mozna zrobic kontami uzytkownikow :)--sys:> logout....

0

Haslo to w biosie najlepiej ustawic , chyba ze ktos ma troche wolnego czasu i sobie zajecia szuka :)--Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

zgadzam sie...moim zdaniem nie ma sensu tego robic - windows ma juz ocje zalorzenia hasla a jak chce sie namieszac niekonecznie trzeba zakladac swoje - mozna zmienic je lub rozkodowac...ale jak cos to moge pomóc--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Ewa napisał(a):
Mam pytanie.Od niedawna programuje w delphi i chcialam zapytac sie kogos:Jak zrobic program ktory przy starcie windowsa wyswietli okno z prosba o podanie hasla. jesli haslo bedzie dobre to bedzie mozna korzystac z windowsa ,a jesli nie to wylaczy sie komputer.


Tez potrzebuje cos takiego zrobic.
Zeby sie okienko pojawialo przy starcie systemu (tryb graficzny), i dalsze ladowanie jest wstrzymane dopoki sie nie zamknie okienka...
czy ktos wie jak cos takiego zrobic???
--Delphi 5

Pozdrawiam

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0