FileListBox w Delphi

2002-03-15 14:28
jaco
0

Zrobiłem programik w którym użyłem „FileListBox” i podczas kompilacji wyświetla mi coś takiego:

[Warning] Unit1.pas(7): Unit ‘FileCtrl’ is specific to a platform

o co w tym chodzi? Jak to zlikwidować?

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 14:42
Anonim
0

Zaczne odpowiedz tak jak moglbym zaczac wiekszosc odpowiedzi na tym forum:

Gdybys poczytal Help od Delphi...

...tobys wiedzial, ze modul FileCtrl wustepuje w VCL (Winda) ale nie w CLX (Linux), ktorego, jak wnosze, uzywasz.

Podany jest nawet powod: modul jest przestarzaly. Przypuszczam ze funcje z tego modulu nalezy zastapic innymi, znajdujacymi sie w innych modulach.

Pozdrawiam--Pawel

Delphi6

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 15:17
pq
0

PS. OpenDialog lub SaveDialog powinny dzialac.--Pawel

Delphi6

Pozostało 580 znaków

2002-03-16 15:52
Astacus
0

To jest tylko ostrzezenie, ze komponent jest zalezny od platformy systemowej
ale program powinien dzialac

Astacus

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0