Jak wydobyć adresy otwartych stron internetowych ? (w D3)

2002-03-15 11:56
Sebo
0

Chcę zrobić program blokujący dostęp do nwszystkich [email protected]ów z niektórych komputerów (np trzeba by było podać hasło). I ewentualnie wysyłanie SMS... (w pracowni w bibliotece)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 15:40
ylo
0

Jesli chcesz zblokowac dostep do wszystkich czatow w szkole to proponuje to zrobic tak:

  • piszesz keylogera ktory np po ciagu znakow czat.onet.pl zamyka wszystkie internet explorery i wyswietla blad typu "naruszenie zasad uzytkowania w module xxx32782, jezeli problem sie bedzie powtarzal skontaktuj sie ze sprzedawca lub rzuc sie z mostu"--Delphi 5 (paskal is good too)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 19:20
Sebo
0

zylo w dniu 15.3.2002 15:40 napisal:
Jesli chcesz zblokowac dostep do wszystkich czatow w szkole to proponuje to zrobic tak:
&gt- piszesz keylogera ktory np po ciagu znakow czat.onet.pl zamyka wszystkie internet explorery i wyswietla blad typu "naruszenie zasad uzytkowania w module xxx32782, jezeli problem sie bedzie powtarzal skontaktuj sie ze sprzedawca lub rzuc sie z mostu"
&gt
&gt--
&gtDelphi 5 (paskal is good too)

Tak tylko pomyśl że ktoś może użyć linku, wpisać adres nie pisząc go bez przerwy (np wpisze "cha" przełączy na inne okno, wpisze nik do skrzynki pocztowej a następnie powruci by wpisać "t.onet.pl") lub po napiszniu "cha" wybieże odpowiedni adres z listy ostatnio urzytuch. Z tego powodu wolę sprawdzać adresy otwartych stronek (pętla np co 100ms - to już dostroję) w poszukiwaniu słów: "chat", "kawiarenka", "sms", "irc" itp i jeśli taki spodkam wyświetlać odpowiedni komunikat, zamykać okno, wyświetlać w to miejsce inną stronkę, bawić się głośnikiem systemowym(w szkole są słuchawki), po prostu wyłanczać komputer... itp...

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 19:44
Sebo
0

Właśnie dowiedziałem się, że wszystkie [email protected]'y komunikują się przez poryt 555-557. Spróbuję je podblokować. (SmS'y - port 80)

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 20:03
Sebo
0

Ale jeśli ktoś wie jak zdobyć uchwyt paska adresu lub adres otwartej strony (IE) niech napisze.

;)

Pozostało 580 znaków

2002-03-16 10:56
thenkles
0

Sebo w dniu 15.3.2002 19:44 napisal:
Właśnie dowiedziałem się, że wszystkie [email protected]'y komunikują się przez poryt 555-557. Spróbuję je podblokować. (SmS'y - port 80)

No tak, tylko jak zablokujesz port 80, to już raczej nie wejdziesz na żadną stronkę :)---------------------------
Delphi 6

Pozdrówka

Pozostało 580 znaków

2002-03-17 18:59
Sebo
0

Właśnie po przeglądałem trochę Win32.hlp i inne *.hlp i okazało się że nie mam pojęcia jak zrobić skaner portów (taki, który skanuje przez jakie porty łączy się użytkownik komputera, na któryn działa skaner), ale zato trochę pooglądałem te winhookey... i nie wiem czy dzięki temu nie dało by się zdobyć uchwyt aktywnej kontrolki w innej aplikacji...(?)
Tylko jak zrobić takiego hooka(?)...

Pozostało 580 znaków

2002-03-18 09:37
Imperior
0

Z FAQ'a - http://www.4programmers.net/delphi/faq/faq2.htm

  1. Jak przechwycić adres WWW wpisany w przeglądarce?
    Odpowiedź pochodzi z grupy dyskusyjnej: pl.comp.lang.delphi:

Function GetText(WindowHandle: hwnd):string;
var
txtLength : integer;
buffer: string;
begin
TxtLength := SendMessage(WindowHandle, WM_GETTEXTLENGTH, 0, 0);
txtlength := txtlength + 1;
setlength (buffer, txtlength);
sendmessage (WindowHandle,wm_gettext, txtlength, longint(@buffer[1]));
result := buffer;
end;

function GetURL:string;
var
ie,toolbar,combo,
comboboxex,edit,
worker,toolbarwindow:hwnd;
begin
ie := FindWindow(pchar('IEFrame'),nil);
worker := FindWindowEx(ie,0,'WorkerA',nil);
toolbar := FindWindowEx(worker,0,'rebarwindow32',nil);
comboboxex := FindWindowEx(toolbar, 0, 'comboboxex32', nil);
combo := FindWindowEx(comboboxex,0,'ComboBox',nil);
edit := FindWindowEx(combo,0,'Edit',nil);
toolbarwindow := FindWindowEx(comboboxex, 0, 'toolbarwindow32', nil);

result := GetText(edit);
end;

procedure TForm1.Button1Click(Sender: TObject);
begin
shomessage(GetURL);
end;

--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-18 11:07
Sebo
0

Też znalazłem wczoraj to rozwiązanie i robię program przeszukujący otwarte adresy &gt powinien być gotowy jeszcze w tym tygodniu&gt
Dzięki! wszystkim

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0