Przesyłanie plików

0

Jak przsłać plik między ClientSocket a ServerSocket, bo nie było
funkcji SendFile?

piechnat

0

oj to juz chyba... 15 a moze 20 pytanie tego typu , sam tez kiedys o to poytalem ale dowiedzialem sie ze chyba na Client/Server socket'ach nie ma takiej funkcji...
Ale jesli masz delphi enterprise to zaden problem...masz i komponety do tego a jak nie masz (tak jak ja :( ) no to masz taki sam problem jak ja ;) --Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

Kiedyś ktoś na to odpowiedział. Jak to zrobić jest na www.delphirulez.prv.pl

0

Żeby nie zaśmiecać forum, zadam jeszcze dwa pytania w tym wątku:

  1. Czym różni się Host od Adresu, bo z tego co widziałem
    w przykładzie to podaje się ten sam IP. Ale chyba
    jakaś różnica jest?

  2. W przykładowym programie który widziałem, port Clienta
    i Servera był ustawiony na 2020. Czy to że akurat ten port
    to czysty przypadek czy coś zaplanowanego.

piechnat

0

nie port ty ustalasz ale wiedz ze do niektorych uslug sa juz przypisane porty... (ftp, telnet, pop3 , smtp... itp.)--Ozyrys Pozdrawiam {hello}
Delphi 6

0

piechnat napisał:
Żeby nie zaśmiecać forum, zadam jeszcze dwa pytania w tym wątku:

  1. Czym różni się Host od Adresu, bo z tego co widziałem
    w przykładzie to podaje się ten sam IP. Ale chyba
    jakaś różnica jest?

W host mozesz napisac Cwaniak - to jest nazwa komputera z lokalnej sieci

  1. W przykładowym programie który widziałem, port Clienta
    i Servera był ustawiony na 2020. Czy to że akurat ten port
    to czysty przypadek czy coś zaplanowanego.
    Mozesz dac nawet 1234 port, ale chodzi o to zeby w tym samym czasie nie bylo dwoch aplikacji pracujacych na tym samym porcie i zeby np. klient ftp sie nie lanczyl na port 1234, na ktorym dziala w tej chwili komunikator :)--Delphi 6
    Pozdrowienia{hello} ,
    Moderator Imperior

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0