Paradox 7.0 - problem ????

0

Mam problem takowej natury. Otóż mam programik który napisałem pod jednego użytkownika. Obecnie jest on udostępniony w sieci LAN i mam problem z obsługą baz danych.
Gdy dwóch użytkowników odpali programik i jeden z nich doda nowy rekord to drugi użytkownik nie widzi tej zmiany a ponadto gdy spróbuje również dodać nowy rekord to doda dokłandnie o takim samym numerze jak pierwszy użytkownik. Dotyczy to również edycji... Jak rozwiązać ten problem. Może ktoś ma doświadczenie w tej materii ???

Pozdrawiam

0

No masz problem .. z informacji jakie posiadam z baza paradox nie rozwiarzesz tego problemu. Musial bys postawic aplikacje server i napisac do niej aplikacje klijentow. Inaczej tego nie widze. --Pozdrawiam {hello}
Tomasz K.

0

wiec od konca :
aby bezpiecznie dodawac nowe rekordy musisz stosowac pola
typu autoincrement (oczywiscie dla pola definiujacego klucz podstawowy)
i przy dodawaniu nowych rekordow nie bedziesz mial problemow .

Zeby wszyscy klienci widzieli zmiany to musisz co jakis czas odswiezac
table badz query u kazdego klienta . a poza tym musisz u kazdego klienta
po dodaniu nowego rekordu wywolywac metode post chyba tak
table1-&gtpost();

pozdrawiam
wojta$--Lets make linux better :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1