Mp3 odtwarzanie

0

Mam pytanie jak mp3 odtworzyć ale nie za pomocą komponętu który jest na stonie bo mi nie działa i nie zapomoća TmediaPlayer ?????
za wszelkie info z góry dziekuje
---= pozdrawiam Oskar =- (delphi 6 GG:2792614)

0

Stary, w necie jest od zajebu takich komponentów, wystarczy poszukać.--You may say I am dreamer...

0

skoro polecasz ta biblioteke to powiedz jak dokładnie zrobic Gauge określający długość piosenki ( label w sekundach )i jak trackbarem przesunąć sie w daną pozycje pliku ?????---= pozdrawiam Oskar =- (delphi 6 GG:2792614)

0

Najpierw zaluzmy ze Mp3: HStream;, jesli tak to

IloscSekund:=BASS_ChannelBytes2Seconds(Mp3,BASS_StreamGetLength(Mp3));
bardziej prezyjna informacja to
IloscBajtow:=BASS_StreamGetLength(Mp3);
i teraz
Gauge1.Max:=IloscBajtow; lub IloscSekund
aby poprac pozycje pliku w danym momencie uzyj
PozycjaWSekundach:=BASS_ChannelBytes2Seconds(Mp3,BASS_ChannelGetPosition(Mp3));
PozycjaWBajtach:=BASS_ChannelGetPosition(Mp3);
wiec
Gauge1.Progress:=PozycjaWBajtach;
ew PozycjaWSekundach
//przeskoczenie do wybranej pozycji to
BASS_ChannelSetPosition(Mp3,NowaPozycjaWBajtach);

Jesli chcesz wiecej info nt. BASSa to skontaktuj sie zemna {hello}

--sys:> logout....

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0