Jak dostać się do Menue z Explorera? (Delphi3 lub inne

2002-03-14 16:46
Sebo
0

Niektóre programy (np Winrar) dodają swoje funkcje do rozwijanego menue w Exploreże. Jak to zrobić z pod Delphi 3?

Pozostało 580 znaków

2002-03-14 18:23
l-GORTH
0

Wystarczy zmodyfikować rejestr - niestety nie pamiętam jak się nazywa ten klucz :( ale może sobie poradzisz ;)

Pozostało 580 znaków

2002-03-14 18:29
Imperior
0

Nie wiem jak to dokładnie się robi ale mam wskazówke:
w HKEY_CLASSES_ROOT*\shellex\ContextMenuHandlers\WinRAR jest pewna dana, której szukamy w
HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID i tam jest zaś odnośnik do pliku dll, dalej nie wiem co :)
Tak samo jest przy innych programach.
Ale może zadowoli cię takie rozwiązanie: (z pliku *.reg)

REGEDIT4

[HKEY_CLASSES_ROOT*\Shell]

[HKEY_CLASSES_ROOT*\Shell\NotePad]
@="Edycja(NotePad)"

[HKEY_CLASSES_ROOT*\Shell\NotePad\command]
@=""C:\Windows\notepad.exe" "%1""--Delphi 6
Pozdrowienia,
Imperior

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 11:48
Sebo
0

W sumie wolałbym mieć osobne menu... ,Ale to już jest coś.
Jakby ktoś wiedział co jest w tym *.dll...(?)
Dzieńki!

Pozostało 580 znaków

2002-03-15 16:42
Sheitar
0

Sebo jesli chcesz odpowiedni kod do Delphi, aby to wykonac to mailij do mnie, bo jest on za dlugi zeby go tu umiescic.-------[ Delphi 6 Rulez 4 Ever!, przynajmniej do czasu gdy naucze sie C++ :) ]------

Pozostało 580 znaków

Liczba odpowiedzi na stronę

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0