W czym programować

0

Witam!
Czy wie ktos w czym najlepiej programować aplikacje multimedialne typu elektroniczne podręczniki, ćwiczenia d szkół, materiały szkoleniowe, encyklopedie itp? Jaki język jest do tego najlepszy? jaka jest przydatność Delphi w tym zakresie? Dzięki za pomoc--

0

Nie jest to może reklama ale naprawdę w Delphi zrobisz niemal wszystko.
Potęga tego kompilatora jest w komponentach - czyli gotowych klockach.
wkładasz taki klocek do swojej aplikacji i masz gotowy program.
Gdy Tobie zabraknie możliwości tego języka, możesz podczepić procedury z ASEMBLERa - wtedy NIE MA rzeczy niemożliwych.

Pozdrowienia Marco_99 --Marco_99

0

Poza Delphi masz jescze MS Visual C++.
Jest to naprawde bardzo rozbudowane narzędzie o wielu możliwościach. Prosta współpraca z bazami danych i siecią. Jest nieco trudniejszy do opanowania niż Delphi.

0

Tak sobie ostatnio myślałem, właśnie odnośnie prezentacji, programów edukacyjnych, a może by tak we Flashu? Czy może za ubogi?

0

Ale c++ to i tak potega... a jak sie jeszcze korzysta z c++ buildera...

--


The best of lamers:)
-pB_No-

0

Nigdy nie pisalem prezentacji ale kiedys widzialem i wiem ze Macromedia
ma jakies cudenko specjalne do zadan jakie wskazales w swoim zapytaniu,
w tej chwili nie pamietam jak nazywal sie ten program ale jak sobie przypomne
to dam znac .

No i odradzal bym pisanie czegos takiego w Delphi , C++ , Javie itd .

Najlepszy juz chyba byl by wspomniany wczesniej Flash

narka--Lets make linux better :-)

0

wojtas [mailto:[email protected]] w dniu 23.2.2002 18:37 napisal:
Nigdy nie pisalem prezentacji ale kiedys widzialem i wiem ze Macromedia
&gtma jakies cudenko specjalne do zadan jakie wskazales w swoim zapytaniu,
&gtw tej chwili nie pamietam jak nazywal sie ten program ale jak sobie przypomne
&gtto dam znac .
&gt
&gtNo i odradzal bym pisanie czegos takiego w Delphi , C++ , Javie itd .
&gt
&gtNajlepszy juz chyba byl by wspomniany wczesniej Flash
&gt
&gtnarka
&gt
&gt--
&gtLets make linux better :-)

Pewnie chodzi o Macromedi Director albo Authoware, ale te programy są są stanowczo za drogie (100000PLN).--

0

wojtas [mailto:[email protected]] w dniu 23.2.2002 18:37 napisal:
Nigdy nie pisalem prezentacji ale kiedys widzialem i wiem ze Macromedia
&gtma jakies cudenko specjalne do zadan jakie wskazales w swoim zapytaniu,
&gtw tej chwili nie pamietam jak nazywal sie ten program ale jak sobie przypomne
&gtto dam znac .
&gt
&gtNo i odradzal bym pisanie czegos takiego w Delphi , C++ , Javie itd .
&gt
&gtNajlepszy juz chyba byl by wspomniany wczesniej Flash
&gt
&gtnarka
&gt
&gt--
&gtLets make linux better :-)

Czy we Flashu można tworzyć *.exe?--

0

Jeżeli chodzi o to to może w Mediator 5

0

Markus a czy zeby zrobic dobra prezentacje trzeba miec exe'ka ??? :-)

pozdrawiam wojta$--Lets make linux better :-)

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1, botów: 0