Pomoc w algorytmie z javy

0

Cześć,

jestem zielony z programowania, jednakże dostałem zadanie w szkole by stworzyć skrypt dzielenia wielomianów przez dwumian w javie, jest to bardzo ważne zadanie dla mnie, prosze o jakąkolwiek pomoc w ułożeniu kodu i o jakieś drobne wyjaśnienia jaka część kodu za o odpowiada. Bardzo prosze o pomoc!

0

A czy wiesz jak taką operacje wykonuje się na kartce papieru?

1
Polynomial p = new Polynomial(), p2 = new Polynomial();
//wypelnij jakimis p.put(...) i p2.put(...)
Polynomial[] result = p.divide(p2); // array {q,r} holding the quotient q as the first entry and the remainder r as the second entry.

http://math-it.org/java/docs/org/mathIT/algebra/Polynomial.html#divide-org.mathIT.algebra.Polynomial-

0
Shalom napisał(a):

A czy wiesz jak taką operacje wykonuje się na kartce papieru?

No mniej więcej rozumiem, tylko nie wiem jak to na kod przelać. Mniej więcej to ma wyglądać tak, że podaje w pierwszym oknie stopien wielomianu, w następnym liczbe przy nim, aż utworzymy wystarczające wyrażenie i w następnym oknie dwuamin, efektem ma być wynik dzielenia. Podrzućcie jakiś pomysł na wykonanie tego prosze.

0

No to mniej czy więcej? Ja pytam o algorytm dzielenia. Czy jak podam ci teraz kilka przykładów takiego dzielenia to będziesz umiał je wykonać? Bo jeśli nie to nie mamy o czym rozmawiać.

0

to zrobimy tak, że ja ogarne to w domu potem i sobie poprzypominam a potem wrócimy do tematu okej?

0

Koledze chodziło o javascript a nie o jave :/

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1