Z pogranicza » FAQ

Ikony na buttonach

  • 1 komentarz
  • 1744 odsłony
  • Oceń ten tekst jako pierwszy
od dawna byłem ciekaw, jak dodać ikonkę na button. Goglarka była mi przeciwna, a jak już coś znalazłem, to było to potworne customdraw
Aż tu pewnego razu wpadłem na pomysł subclassingu buttonów - najpierw każ systemowi odrysować buttona, a potem narysuj na nim ikonkę :)

Algorytm działa zarówno na XP jak i na win98; dopracowałem błędy wynikające z braku styli XP (wykrywanie MOUSELEAVE za pomocą timera + GetCursorPos), a umożliwia rysowanie trzech różnych ikon zależnie od stanu buttona - normal, disabled i "on mouse over"

Nie wiem czy zamieszczać go tu, bo nie jest ani w C, ani w Delphi, ani w żadnym innym znanym języku - IBasic pro - takie nowe coś, stworzone na wzór języka C
Wysłałem wszystko na niemiecki serwer bo free.of.pl coś się kończy powoli
screen no i "kolorowy" program w formacie html  oraz dll dla leniwych


działa nie tylko z buttonami :)
W razie niewiadomych pytajcie

1 komentarz

lukasz1235 2008-03-12 17:47

A  glyph  lub  BitBtn  to  nie  łaska?