Darmowy edytor z wsparciem dla PHP5

0

Poszukuję darmowego edytora z wsparciem dla PHP5. Byłabym bardzo wdzięczna za jakieś propozycje godne polecenia.

0

Notepad++, tylko nie koloruje słowa "clone" :P

0

EasyEclipse for PHP 1.2.2.2 - oparty na eclipse przygotowany pod php - trochę "kobyła", ale dobra ;) Od paru lat na niej siedzę... Oczywiście oprócz kolorowania składni wbudowana przeglądarka do podglądu "efektów" i masę innych bajerków.

0

Która pewnie nie obsługuje sesji i tablic superglobalnych... Po co taka przeglądarka w ogóle?

0

Nie wiem jak na linuksowej wersji, ale na windowsie jest to po prostu wbudowany IE.

0

ot chłopaki się pobiły, a wystarczyło, że ktoś napisał "-łam"? Innego to by Koledzy wysłali na księżyc albo na marsa, jednak kobiecie nawet wirtualnie pomagacie?! To co jest dyskryminacją kobiet, jak nie Kolegów zsamczenie? (przepraszam za sformułowanie).

0

@Patiku, Aptana Studio 3 ma edytor php i to całkiem niezły. Niestety obecnie wersja Beta, ale stabilna. Lokalni firmowi phpowcy używają i chwalą. Inny edytor to NetBeans. Niby przede wszystkim do javy, ale wsparcie dla php jedno z lepszych z jakimi miałem do czynienia. Poza tym Emacs/vim z wtyczką do php, ale to już dla hardcorów.

0

Dziękuję wszystkim :) Na pewno znajdę coś dla siebie.

0

Aptana to kolejna edycja środowiska opartego na eclipse - tak samo jak podawane powyżej EasyEclipse.

1 użytkowników online, w tym zalogowanych: 0, gości: 1